Institut Cap Norfeu


El passat mes de setembre el Projecte “Hortalitza’t Norfeu” engegava una aventura de crowdfunding educatiu a través del portal goteo.org i el suport de l’Educació Bofill. L’objectiu plantejat inicialment va ser el d’assolir un mínim de  1 996 euros de finançament per a destinar als projectes pedagògics relacionats amb el nostre hort urbà ecològic durant el present curs 2017/18.

Durant els 40 dies de la primera ronda de la campanya de micromecenatge s’han demanat  petites aportacions econòmiques i la col.laboració en la difusió del projecte a través de les xarxes socials o el boca a boca. La resposta ha estat molt bona, amb més de seixanta cofinançadors, la majoria  persones relacionades amb la nostra comunitat educativa, i amb un paper molt destacat per part de l’AMPA de l’institut i algunes empreses de la comarca.

Cal agrair també l’ajuda de la Fundació Jaume Bofill que ens ha assessorat  i ha col.laborat econòmicament doblant totes les aportacions dels nostres cofinançadors.

Recordem que el nostre és un hort per a la inclusió, la convivència i l’aprenentatge a partir del conreu ecològic i que amb aquest impuls econòmic serà possible continuar amb els projectes engegats el curs passat amb els grups de reforç de 3r i 4t d’ESO i la USEE, i a més, engegar-ne de nous com la bioconstrucció i el control intel.ligent a través de la programació amb arduino.

Només dir que la campanya restarà oberta unes setmanes més per si algú encara es decideix a col.laborar-hi i que us animem a seguir les nostres novetats a la pàgina web de l’institut o als perfils de facebook o twitter Hortaliza’t Norfeu

FotografiesEl passat dijous 5 d'octubre l'alumnat de 1r d'ESO va assistir a la representació de l'obra de teatre "Enxarxa't" al Teatre de Roses. L'obra tractava la temàtica de les xarxes socials i de les possibles incidències que podrien produir-se si no en fan un bon ús. 
Tot seguit els actors varen fer un petit debats amb tot l'alumnat, cal afegir que hi va haver molta participació. Tant els docents com els estudiants han fet una valoració molt positiva de la representació. Els dies 10 i 11 d’octubre l’alumnat de 2n de Batxillerat de l’INS Cap Norfeu  van acompanyar els alumnes de l’INS Hug Roger III de Sort (Pallars Sobirà) en la seva visita anual a Roses. Cal recordar que els intercanvis entre Roses i Sort es van iniciar el curs 2007 – 2008 i s’han anat repetint cada any sense interrupció. Darrera l’intercanvi hi ha la voluntat de coneixement de les varietats de llengua, formes de vida i paisatges de cadascun dels territoris, perquè els alumnes valorin la riquesa dialectal i entenguin les realitats diverses de cada zona. 
Els alumnes pallaresos, acompanyats pels alumnes de Roses, van visitar el dimarts dia 10  el museu Dalí i a la tarda van fer una ruta amb el trenet per Roses i els voltants.
El dimecres 11 van ser rebuts al nostre Institut ( se’ls va oferir un esmorzar a la cantina i van fer una visita guiada pel centre) i després van ser rebuts per l’Alcaldessa de Roses, Sra. Montserrat Mindan, i per la Regidora d’Ensenyament, Sra. Anna Jorquera, a la Sala de Plens de l’Ajuntament de Roses. Més tard van embarcar en un vaixell que els va portar a Cadaqués, on es va fer una visita i el dinar. És voluntat del dos centres seguir mantenint aquesta experiència.Emmarcades dins les sessions de cohesió grupal que es promou des de les Tutories del centre, el passat dia 11 els alumnes de 4t d’ESO van fer la sortida  a Sant Quirze de Colera. La ruta a peu comença des del poble de Vilamaniscle i a partir d’aquí comença una llarga caminada pel mig del Parc Natural de l’Albera fins arribar al monumental monestir de Sant Quirze de Colera. Després d’esmorzar i fer activitats lúdiques diverses, van agafar el camí de retorn fins on esperaven els autobusos per retornar. L’objectiu, com en les altres sortides de cohesió, és el coneixement del grup i al mateix temps la valoració i coneixement de l’espai natural magnífic que té la nostra comarca.

El passat 11 d’octubre es va fer la tradicional sortida al Puig de l’Àliga dins les activitats que des de Tutoria es fan per a promoure la cohesió grupal. L’activitat era destinada als alumnes de 3r ESO. De bon matí alumnat i professorat sortien del centre i després d’una dura ascensió es va "fer el cim", on es va poder descansar. Després es va fer el descens, i es va aprofitar per esmorzar sota el Pení. Ja recuperats s’inicià el retorn cap al centre. Cal afegir que l’altra motiu de la sortida era despertar l’interès per les activitats de natura, el muntanyisme i el coneixement de l’entorn. 

Fotografies
Jordi Abad i Pol Gualde (un i altre, amb un 9,5 de mitjana de tota l’ESO) van ser reconeguts el divendres 30 de juny a la sala de plens de l’Ajuntament de Roses, amb els primers Premis a l’Excel·lència en l’etapa d’ESO, organitzats pel mateix Ajuntament rosinc. 

  Aquests premis, que tenen una dotació econòmica de 600.-€ per a cada estudiant, premien els dos alumnes de cadascun dels tres centres de Secundària de Roses amb millor mitjana acadèmica assolida al llarg dels quatre cursos de l’ESO.

  Per la seva banda, l'alumne de 2n de Batxillerat Isaac Expósito ha obtingut una qualificació superior a 9 punts en la nota d'accés de les PAU i, en conseqüència, ha estat mereixedor de la Distinció de la Prova d’Accés a la Universitat que atorga la Generalitat de Catalunya.


Moltes felicitats a tots ells per aquests merescuts reconeixements!  Un any més, l’Institut Cap Norfeu va acomiadar el curs fent un reconeixement a tots aquells alumnes que, per una o altra raó, han destacat al llarg de curs, o bé han tingut una trajectòria destacable al llarg de tota la seva etapa.

  En aquest sentit, i acompanyats de les respectives famílies, van rebre el reconeixement de tot el Claustre i un diploma acreditatiu per part del Director Agustí Brunyol els alumnes següents i en les categories indicades:

-Per la seva excel·lent trajectòria al llarg de tota l’ESO, amb una mitjana superior al 9, els alumnes que aquest any han acabat 4t Núria Deusedas, Pol Gualde, Cielo Guerra, Javier Pajuelo, Jordi Abad, Nerea Fontdecaba, José María Madrid, Iker Martínez, Laia Moya i Marina Sala;

-Per la seva excel·lent trajectòria al llarg de tot el Batxillerat, els alumnes que enguany han acabat 2n de Batxillerat Isaac Expósito i Sílvia Arrroyo;

-Per haver obtingut algun premi pels seus Treball de Recerca, els alumnes Jaume Cusí i Vica Milovanova (un i altre, Premis CRACS de la UdG), i Isaac Expósito (Premi de l’Institut d’Estudis Catalans);

-Per haver obtingut una magnífica classificació en les Proves Cangur de Matemàtiques, els alumnes Juryan Viñales, David Elizalde, Luca Estrella, Laia Colaço, Laura Diz, Nerea Jiménez, Núria Deusedas, Luis Martínez, Mireia Colaço i Àlex Martínez;

-Per haver estat una de les guanyadores a la fase provincial de la redacció en llengua castellana de la 57a edició del concurs Jóvenes talentos de relato corto, organitzat per la Coca-cola, l’alumna Paula Morales;

-Per la seva implicació i la seva magnífica contribució a deixar constància de tots els actes duts a terme al nostre Institut a través de les seves produccions audiovisuals, l’alumne Jaume Cusí Marès;

-Per haver obtingut la beca corresponent al programa triennal Joves i Ciència, de la Fundació Catalunya La Pedrera,  l’alumna Marina Sala; 

-Per haver guanyat la 3a edició del Concurs d’Oratòria, adreçat a tots els alumnes de 4t d’ESO de la nostra comarca, l’alumne Lluís Romani;


  Des d’aquesta pàgina web els fem arribar la més sincera enhorabona i els encoratgem a continuar en la mateixa línia de treball i dedicació. 

    El passat dimecres 21 de juny es va celebrar l’acte de graduació dels alumnes que aquest curs han acabat 4t d’ESO. L’acte, que va comptar amb una massiva afluència de pares, mares i altres familiars, així com de la immensa majoria dels alumnes de 4t d’ESO, va ser una barreja d’emocions contradictòries que els alumnes anaven encomanant a tots els presents: alegria per haver arribat fins aquí i tristesa per haver-se de separar; il·lusió per la nova etapa que estaven a punt d’iniciar i temor a tot el que els venia a sobre a partir d’ara.
  L’acte va començar amb una presentació i la benvinguda a tots els assistents per part del Director de l’Institut, Sr. Agustí Brunyol. Tot seguit els representants dels alumnes de 4t d’ESO van llegir els emotius textos que havien preparat i consensuat amb els seus companys. Posteriorment, es va projectar un recull de fotos que resumia els seu pas per l’Institut al llarg d’aquests quatre anys. 
  El moment culminant de l’acte va arribar quan els alumnes eren cridats a pujar a l’escenari a recollir un diploma acreditatiu de la seva graduació. Mentre anaven pujant, un rere l’altre, de fons anaven sonant diferents peces interpretades magistralment al piano pels alumnes Mireia Planas i Lluís Romani.   
  Un dels tutors de 4t d’ESO, acompanyat dalt l’escenari pels altres quatre companys d’Equip Docent, va llegir un text en nom de tots per acomiadar els alumnes i desitjar-los el millor sigui quin sigui el camí que segueixin.
  L’emotiu acte el va tancar una actuació per part d’una representació dels alumnes, que van oferir als presents la cançó Camins.
  Finalment, tots els qui van desitjar-ho van poder-se fer fotos amb un photocall en què es podia llegir “Un cop Norfeu, Norfeu sempre!”, mentre al pati dels til·lers tots els assistents van poder gaudir d’un molt generós pica-pica gentilment ofert per l’AMPA.

  Podeu veure més fotos d’aquest acte entrant aquí.

L'AMPA de l'institut coordina la distribució dels llibres de text del proper curs acadèmic juntament amb la Llibreria Text. Us recordem les dades més rellevants:

- L'AMPA col·labora en la gestió de les campanyes de subvenció que promouen els Ajuntaments (ajuts universals i banc de llibres de lectura).

-  L'AMPA aplicarà descomptes en l'adquisició dels llibres als seus associats (us podeu fer socis el dia de la venda de llibres).

- Podeu consultar la llista completa de llibres en aquesta mateixa web (marge dret, color vermell).

- Es podrà fer el pagament dels llibres amb targeta bancària.

- Els dies de venda són els següents:

Dissabte 29 de juliol de 10:00h fins a les 18:00h

Dissabte 9 de setembre de 10:00h fins a les 18:00h

IMPORTANT:

Els alumnes que s'hagin de presentar a les proves extraordinàries de setembre han d'adquirir els llibres el dia 9 de setembre ja que encara no poden concretar quin curs faran l'any vinent. 


Notícia completa


  El dimarts 20 de juny, i com a activitat per acomiadar el curs 2016/17, els alumnes de 3r d’ESO i les seves tutores varen desplaçar-se fins al parc temàtic de PortAventura per gaudir de les seves instal·lacions. Tot i la intensa calor i les interminables cues que varen haver de suportar, la jornada va ser tot un èxit, i l’esforç d’aixecar-se molt aviat i recórrer els gairebé 550 quilòmetres entre l’anada i la tornada van valer la pena.


Pàgina 1 / 45 (1 - 10 de 450 Total) Pàgina següent Última pàgina