Institut Cap Norfeu  La UdG va dur a terme el passat dimecres 26 d’abril, a la Facultat de Dret, una nova edició del Congrés de Recerca d'Alumnes de Centres de Secundària (CRACS) per fer valer l'esforç dut a terme pels estudiants en els treball de recerca. Al final del congrés, en què els 25 estudiants seleccionats per aquesta edició van tenir l'oportunitat de defensar els seus treballs, es van lliurar els premis a les millors recerques. 
  Els dos representants del nostre Institut, Jaume Cusí i Vica Milovanova, van ser alguns dels guardonats per la qualitat dels seus treballs de recerca. Per una banda, en Jaume, amb el seu treball L’empaitada d’ànecs: la fi d’una polèmica?, va rebre el Premi al vídeo més creatiu. La Vica, per la seva part, va rebre el Premi al compromís social pel treball L’acolliment familiar

  Moltes felicitats a tots dos pels premis obtinguts i enhorabona per l’excel·lent feina feta!  Una representació del nostre Institut, formada per alumnes de 1r d’ESO, va participar a la Mostra de Poesia de Secundària de les comarques gironines el passat dimecres 26 d’abril. L’esdeveniment va tenir lloc a la sala La Cate de Figueres i era organitzat per l’INS Alexandre Deulofeu, amb la col·laboració de l’Ajuntament i el Servei Educatiu de l’Alt Empordà. En aquesta edició, a més del nostre Institut, hi van participar cinc centres més: l’anfitrió, l’Alexandre Deulofeu, i el Ramon Muntaner, un i altre de Figueres, El Pedró de l’Escala, l’institut de Sils i el Pere Alsius de Banyoles.
 Cada institut havia preparat un petit espectacle d’uns deu-quinze minuts de durada en què els alumnes, de diferents nivells, van recitar poemes en veu alta amb una posada en escena en cada cas diferent i original. En el cas del Cap Norfeu, els nostres alumnes varen fer una recitació dramatitzada d’una selecció de poemes de la poetessa Joana Raspall. 

  L’objectiu d’aquesta activitat és apropar l’alumnat a la poesia i estimular la seva sensibilitat i creativitat tot relacionant la poesia amb altres disciplines artístiques.

  Podeu veure'n l'actuació en aquest enllaç.


  Moltes felicitats als nostres petits rapsodes!
  El passat divendres 21 d'abril, en el marc de la celebració de Sant Jordi, els nostres alumnes de 2n d'ESO van elaborar, des de Tutoria, una rosa personalitzada destinada als grups d'avis i àvies que realitzen l'Activitat Física per a la Gent Gran al Pavelló Poliesportiu de Roses.

  La jornada va ser molt gratificant i donem les gràcies a totes les persones que van fer possible aquesta activitat.  El nostre Institut, un any més, té el goig de donar-vos a conèixer el nostre nou grup de teatre dins d’una activitat conjunta entre l’Ajuntament de Roses, en el marc del Pla Educatiu d’Entorn, i el nostre Institut. Tots els dilluns i dimecres, de 4 a 2/4 de 6 de la tarda, els alumnes participants es preparen per conèixer i posar en pràctica tots aquells coneixements que són necessaris per dur a terme una representació teatral, amb la il·lusió de fer una representació a final de curs al Teatre Municipal de Roses. 

Us desitgem a tots molts èxits en aquesta aventura, actors i actrius del Cap Norfeu!


  El passat dissabte 22 d'abril va tenir lloc, a l'Auditori de Barcelona, el lliurament dels Premis de Recerca Jove 2016 atorgats pel conseller d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya, Hble. Sr. Jordi Baiget.

  Aquest curs, l’INS Cap Norfeu  ha comptat amb una alumna premiada, la Paula Llanet, que va rebre el reconeixement pel seu Treball de Recerca presentat el curs passat "La responsabilitat social corporativa", un estudi del peculiar model de negoci de l'empresa garrotxina La Fageda.

  Aquests premis, que convoca anualment el Govern de la Generalitat de Catalunya, volen despertar vocacions científiques entre els joves estudiants del país, i pretenen estimular que els alumnes s’apropin a la investigació de la mà dels professors dels centres on estudien, fent valer sempre els coneixements propis de la seva edat i formació.

  Enhorabona, Paula, i molta sort en aquesta nova etapa que has començat!  Un any més, l’INS Cap Norfeu ha celebrat la diada de Sant Jordi organitzant la XIII Marató Poètica que, igual que en edicions anteriors, ha estat  tot un èxit de participació.
  Aquesta activitat consisteix a recitar, cantar o interpretar poemes des de les vuit del matí fins a un tres quarts de tres del migdia, al Gimnàs del nostre Centre. En aquest recital hi han participat alumnes, professors i nens i nenes de les quatre escoles públiques de Roses. 
  A banda de la recitació de poemes, que s’ha fet al llarg del matí, s’han dut a terme tota una sèrie d’activitats en cadascun dels cursos per acabar de complementar la jornada. Així, per exemple, els de 1r d’ESO han visualitzat la pel·lícula La princesa prometida; els de 2n han dut a terme manualitats diverses amb els respectius tutors i han participat a la fase final del Picalletres en castellà a la Cantina (recordem que es fa un any en català i l’altre en castellà); els de 3r han celebrat les semifinals i la final del concurs de debats en català (igual que el Picalletres, es fa un any en català i l’altre en castellà); els de 4t han participat per primera vegada en un interessant concurs de Trivial amb preguntes majoritàriament elaborades per ells mateixos; i els de 1r de Batxillerat han assistit a les exposicions dels millors Treballs de Recerca dels de 2n de Batxillerat, a banda d’interpretar diverses cançons (des de Leonard Cohen a Joan M. Serrat), acompanyats musicalment pel professor de Llengua Castellana i Cap d’Estudis Jordi Casals. 
  Finalment, i com també ja és tradicional, s’ha procedit  al lliurament de premis en les seves diverses categories. Podeu consultar els diversos guanyadors en aquest enllaç.
  Gràcies a tothom per la seva implicació i el seu interès. Sense la col·laboració de tots els alumnes i de tot el Claustre de professors la jornada no hagués estat tan exitosa com ho va ser.  

  El passat dimecres 19 d’abril, els nostres alumnes de 4t d’ESO i 1r de Batxillerat van poder assistir, al Teatre Municipal de Roses, a la projecció del documental La Pemba torna a Goli. Aquest treball, dirigit per Josep Pérez, és una coproducció de Jopergon i TV3 en què hi ha participat l'Ajuntament de Roses.  

  La Pemba és una xerpa de l'Himàlaia, l'ètnia nepalesa mundialment coneguda per donar suport als alpinistes als cims més alts de món. Però ella no ha escalat mai muntanyes: la Pemba és una cantant de música folklòrica que va marxar del seu país a causa de la Guerra Civil que hi va haver a partir dels anys 90 i que va començar una nova vida amb la seva família a Taradell, a la comarca d'Osona. La Pemba, però, decideix, vint anys després, emprendre un viatge de retorn a la seva aldea natal, Goli, situada en una recòndita vall al cor de l'Himàlaia i totalment desconnectada del progrés. L’objectiu és el d’organitzar un concert i descobrir què queda del paradís on va créixer. En el seu viatge de retorn per celebrar aquest concert ens ensenya, a través de deu personatges que viuen allà (la grangera, el monjo, la professora, el bruixot, el guia de muntanya, etc.)  com és la vida en un dels indrets més remots i mítics del planeta.

   Al final de la projecció es va establir un molt interessant i enriquidor col•loqui entre els alumnes assistents i la mateixa protagonista, la Pemba Chhoti Sherpa, i el director del documental, presents a l’acte.
  El passat dimecres 5 d’abril va tenir lloc a l’Auditori del Palau de Congressos de Girona la jornada de difusió de la Formació Professional DUAL, en la qual varen participar empresaris que ja participen en aquesta modalitat de formació professional, així com tutors d’empreses que ja estan exercint de tutors d’alumnes, entitats socials, gremis empresarials i instituts d’ensenyament secundari.

  L’acte va començar amb la benvinguda a càrrec del senyor Josep Polanco, director dels ST d’Ensenyament a Girona. A continuació, el senyor Uwe Peleikis, director adjunt de l’Escola de Comerç 1 d’Stuttgart, va presentar la ponència marc “L’FP dual a Alemanya. El tutor dual de la petita i mitjana empresa”. 

  Després d’una pausa, es va fer la taula-debat “L’FP dual a les empreses i centres educatius”, on hi van participar el Sr. Melcior Arcarons (Director General de Formació Professional Inicial i Ensenyaments de Règim Especial del Departament d’Ensenyament), el Sr. Jaume Fàbrega  (Vicepresident de la Cambra de Comerç de Girona), diverses tutores dual d’empreses de la demarcació i alumnes i ex-alumnes d’aquest tipus d’FP.  

  Seguidament, es va fer un reconeixement als centres de Girona que imparteixen cicles dual i a les empreses que participen en aquest tipus de formació. A la fotografia adjunta es veu el moment de la recollida del reconeixement al nostre Institut. 

  El delegat del govern a Girona, senyor Eudald Casadesús, va clausurar l’acte i es va passar a la inauguració del saló Expojove 2017.

  El dilluns 3 d’abril personal de l’Agència Estatal Tributària es va desplaçar al nostre Institut per fer dues xerrades: una al matí per als estudiants de Batxillerat d’Economia i organització d’empreses i de 2n del Cicle Formatiu de Grau Mitjà de Gestió administrativa, i una altra a la tarda per als del Cicle de Grau Superior d’Administració i finances.

  Els van començar explicant què era l’AEAT, quins eren els principis econòmics, el cost de l’ensenyament i de la sanitat públics. A continuació els van parlar de pressupostos generals, d’ingressos públics de naturalesa tributària (impostos directes i indirectes, cotitzacions socials...). També els van  fer reflexionar sobre les necessitats pagades col·lectivament de l’estat del benestar (ensenyament, sanitat, biblioteques, infraestructures, serveis municipals, pensions, etc.). 

  Posteriorment, se’ls va explicar qui té l’obligació de declarar a l’IRPF, quines exempcions i deduccions existeixen, etc.

  Per finalitzar se’ls van detallar diferents casos de frau fiscal (delicte fiscal, condemnes, embargaments i subhastes).   El passat 7 d’abril, els nostres alumnes de 4t d’ESO i de Cicle Formatiu de Grau Mitjà d’Administració van visitar l’Expojove de les Comarques Gironines, el Saló de Formació i Ocupació instal·lat al Palau de Fires de Girona. Van rebre assessorament per definir el seu futur laboral i professional i van conèixer els diferents Cicles Formatius i Graus Universitaris que tenim a la nostra província.

  A banda de la informació que se’ls va oferir des dels estands presents, els nostres alumnes van assistir a una xerrada on, entre d’altres coses, es van poder informar de qüestions d’interès per ells a l’hora de decidir el seu futur professional. També van tenir la possibilitat d’assistir a diferents xerrades sobre qüestions com el foment de l’emprenedoria, les estades professionals a empreses i entitats de països europeus, el treball en un altre país i el funcionament del Servei d’Ocupació de Catalunya

  Cal recordar que l’ExpoJove és el saló de formació de referència de les comarques gironines, i s’adreça a tots els joves estudiants d’ESO, de Cicles Formatius o de Batxillerat que vulguin conèixer quines són les opcions que tenen per continuar els seus estudis. Tot i això, l’ExpoJove també es dirigeix als pares i mares, al professorat, als educadors i orientadors que desitgin saber  l’oferta formativa i ocupacional actual. Així mateix, els treballadors, les persones en situació d’atur, els emprenedors i totes aquelles persones que volguessin ampliar o reprendre els seus estudis també hi podien trobar informació del seu interès.Pàgina 1 / 42 (1 - 10 de 415 Total) Pàgina següent Última pàgina