Institut Cap Norfeu

  Els dies 13 i 14 d’octubre una part dels alumnes de 2n de Batxillerat de l’INS Cap Norfeu de Roses varen fer d’amfitrions dels alumnes, també de 2n de Batxillerat, de l’INS Hug Roger III de Sort, al Pallars Sobirà. Aquesta activitat cal emmarcar-la en els intercanvis que, des del curs 2007/08, es produeixen entre un i altre centre de secundària. Les finalitats són diverses: que uns i altres valorin la llengua i la literatura com una herència cultural, com un mitjà d’interpretació de la realitat i de comunicació personal i social; que valorin la realitat plurilingüe i multicultural dels territoris de parla catalana; que coneguin i respectin les diferents varietats internes de la llengua i valorin l’estàndard com a element unificador; etc. Tanmateix, i a banda de la qüestió lingüística, es pretén posar en contacte directe dues realitats socials, culturals i geogràfiques tan diferents com són la de la nostra comarca i la d’una comarca de l’Alt Pirineu, concretament el Pallars Sobirà.


  Durant els dos dies que aquests estudiants pallaresos varen ser entre nosaltres, varen visitar les Ruïnes d’Empúries, varen visitar el nostre Institut i se’ls va oferir un esmorzar a la Cantina, van ser rebuts per l’Alcaldessa de Roses, Sra. Montserrat Mindan, i per la Regidora d’Ensenyament, Sra. Anna Jorquera, i varen visitar la vila de Cadaqués. És la voluntat dels dos centres educatius mantenir aquests intercanvis per tot el que de positiu i profitós aporten a uns i altres. 

  Des d’aquí volem fer arribar el nostre més sincer agraïment a tots els alumnes, als professors dels dos instituts i a l’Ajuntament per haver fet possible aquest 8è retrobament entre empordanesos i pallaresos.


  Des de les àrees de Tutoria, el passat divendres 7 d’octubre es va fer una sortida al Pic de l'Àliga. L’objectiu era doble: per una banda, promoure la cohesió dels diferents grups de 3r d'ESO i, per l’altra, fomentar les activitats fisicoesportives al medi natural. Els alumnes i els professors acompanyants van sortir de l’Institut cap a les 8 del matí i, després d’una forta pujada, van arribar al Pic de l'Àliga on tots plegats van poder recuperar forces. Posteriorment, a sota de la muntanya del Pení, tothom va aprofitar per esmorzar. Finalment, tot vorejant la carena, van arribar al Pla de les Gates i van iniciar el camí de tornada cap a l’Institut per la carretera de Montjoi. Esperem que aquesta interessantíssima activitat tingui continuïtat en els propers anys. 


...I ELS DE 4t, A SANT QUIRZE DE COLERA

  El mateix dia, els alumnes de 4t d’ESO van dur a terme la corresponent sortida de Tutoria a Sant Quirze de Colera. Amb autobús, van arribar fins a Vilamaniscle, des d’on van començar a caminar per una carretera secundària envoltada de vinyes en direcció a Rabós. En arribar al trencant corresponent, van dirigir-se per un camí també planer, envoltat de vegetació autòctona, fins arribar a l’imponent monestir de Sant Quirze de Colera, actualment en ple procés de rehabilitació. Allà van poder esmorzar i participar en jocs diversos abans d’emprendre el camí de tornada, que els va portar fins a Rabós, on els van recollir els autobusos per portar-los fins a Roses.
  La caminada, d’unes tres hores entre l’anada i la tornada, i d’uns 13 quilòmetres en total va permetre gaudir del magnífic paisatge d’aquest entorn situat en ple Parc Natural de l’Albera. 


Mares i pares de l'INS Cap Norfeu,

L'alcaldessa de Roses, Sra. Montserrat Mindan, coordinadament amb la Policia Municipal, ens han comunicat que la Vila de Roses participa en diferents iniciatives de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura  (European Mobility Week 2016). En aquest sentit, demà dijous 22 de setembre se celebrarà una actuació dirigida a les diferents llars, escoles i instituts de Roses. 

Concretament, es fa una crida de conscienciació i participació activa de les famílies i professorat arribant just davant dels centres educatius SENSE COTXES. Les famílies d'alumnes que provenen de fora de Roses poden utilitzar espais alternatius per a deixar els seus vehicles. La Policia Municipal ha previst augmentar la zona d'aparcaments on els diumenges se celebra el mercat municipal.

Us animen a participar en aquesta iniciativa !


Notícia completa El dilluns 12 de setembre es va iniciar el curs 2016/17 amb total normalitat. Anteriorment, però, els pares dels alumnes de 1r d’ESO que s’incorporaven per primera vegada al nostre Centre varen tenir l’oportunitat d’assistir el dijous 8 de setembre a una reunió informativa en què se’ls varen presentar tant els membres de l’Equip Directiu, com els que seran Tutors i Tutores dels seus fills. En aquesta reunió, el Director de l’INS Cap Norfeu, Agustí Brunyol, va explicar les principals qüestions referides al funcionament de l’Institut i més particularment a 1r d’ESO. Va comentar, també, totes aquelles novetats en relació al nou curs que s’ha iniciat i va respondre totes les preguntes que els pares varen plantejar. Posteriorment, els membres de l’AMPA varen aprofitar per repartir els lots de llibres que les famílies sol·licitaven.

 Pel que fa a la resta de cursos d’ESO i Batxillerat, també varen començar les classes el mateix dilluns 12 de setembre, tal i com estava previst, després d’haver estat atesos pels respectius tutors de 8:00 a 9:00 del matí.


  L’INS Cap Norfeu us dóna la benvinguda des de la seva pàgina web i, després del període de vacances d'estiu, reprèn la seva activitat amb l'inici del nou curs 2016/17.

  Esperem sincerament que aquesta eina ens ajudi a tots a millorar en la nostra tasca diària i que sigui un espai de trobada entre pares, mares, professorat i alumnat del Centre. La seva finalitat és mantenir-vos informats de les activitats que s'organitzen a l'Institut, facilitar la comunicació entre pares i mares amb la Direcció del Centre, amb l'AMPA i, al mateix temps, servir de plataforma per donar a conèixer l'INS Cap Norfeu als pobles de la comarca de l'Alt Empordà en general i als que dipositen la seva confiança en nosaltres en particular (Roses, Palau, Pau i Cadaqués). Us volem agrair a tots el fet que doneu i mantingueu la confiança en la tasca educativa i de docència que realitzem amb els vostres fills i filles.

Horari dilluns 12 de setembre:  

8:00h - 12:30h

  Aprofitem per donar-vos a conèixer el calendari acadèmic d’aquest curs que hem iniciat:


Reunió famílies 1r ESO:

-El dijous 8 de setembre, a les 19:00h, tindrà lloc la reunió amb les famílies dels alumnes de PRIMER d’ESO.

- Finalitzada la reunió, les famílies dels alumnes de primer podran recollir els lots de llibres dels seus fills i, si s'escau, dels germans d’altres cursos.


Llibres 2016-2017:

-El dissabte 10 de setembre, de 9:00 a 15:00, ininterrompudament, l'AMPA distribuirà els llibres de text entre les famílies que van fer la comanda durant el mes de juny-juliol.

- IMPORTANT: Les famílies que no puguin recollir els llibres aquell dia s'han de posar en contacte telefònic, el més aviat possible, amb l'Institut per a comunicar-ho a l'AMPA. Recordeu el telèfon de l'institut 972.15.05.67

En cas contrari, si les famílies no vénen a recollir els llibres i no ho comuniquen prèviament, l'AMPA entendrà que es renuncien al lot de llibres i es procedirà a retornar els diners a les famílies i els llibres a les editorials.


Exàmens de setembre:

-Les Proves Extraordinàries de setembre, tant per a ESO com per a 1r de Batxillerat, tindran lloc el divendres 2 i el dilluns 5. Podeu descarregar-vos el  CALENDARI PROVES SETEMBRE.

Matrícula Setembre:

-Alumnes d’ESO i Batxillerat pendents de l’avaluació de setembre: del 7 al 9 de setembre de 2016. Un any més, l’Institut Cap Norfeu va acomiadar el curs fent un reconeixement a tots aquells alumnes que, per una o altra raó, han destacat al llarg de curs, o bé han tingut una trajectòria destacable al llarg de tota la seva etapa. En aquest sentit, i acompanyats de les respectives famílies, van rebre el reconeixement de tot el Claustre i un diploma acreditatiu per part del Director Agustí Brunyol els alumnes següents i en les categories indicades:

-Per la seva excel·lent trajectòria al llarg de tota l’ESO, amb una mitjana superior al 9, les alumnes que aquest any han acabat 4t Mireia Colaço Rahola, Eva Brunyol Torres, Maria García Sánchez i Maria Llanas Fontdecaba;

-Per la seva excel·lent trajectòria al llarg de tot el Batxillerat, els alumnes que enguany han acabat 2n de Batxillerat Sandra Milà Noguer, Nil Díaz Lloancy, Paula Llanet Ferrer i Laia Medina Foros;

-Per haver obtingut algun premi pel seu Treball de Recerca, els alumnes Pau Coll Turrà i Alejandro Sánchez Vicente;

-Per haver obtingut una magnífica classificació en les Proves Cangur de Matemàtiques, els i les alumnes Laura Diz Sitjà, Samuel Solís Ruiz, Pol Gualde Laserna, Iker Martínez Bedmar i Núria Deusedas Pisa;

-Per la seva implicació i la seva magnífica contribució a deixar constància de tots els actes a través de les seves produccions audiovisuals, l’alumne Jaume Cusí Marès. Cal destacar, entre molts altres treballs, el reportatge que va elaborar amb motiu de la II Fira de la Ciència i que podeu veure AQUÍ

Des d’aquesta pàgina web els fem arribar la més sincera enhorabona i els encoratgem a continuar en la mateixa línia de treball i dedicació. The end of second ESO year arrived. Homework and exams left behind.

From the English class we did a project about the writer Roald Dahl.

We worked in groups. We wrote and drew pictures  about his life. We started with an introduccion on Saint George’s Day. We read and dramatized the poem “The dentist and the crocodile”. If you want to watch the performance go to INS Cap Norfeu web page.

Then, each group chose a book, Charlie and the chocolate factory, Matilda, James and the giant peach, BFG, etc. We studied the characters and the plot and after that we prepared some activities. We already had information about two books because we had read  Matilda in first ESO  and  most of us had watched Charlie and the chocolate film.

Finally, we presented the final project on a poster full of activities and pictures with accompanying text.

We spent the last two weeks of the year on that project. We liked doing it because we worked in a different way. It was more relaxing than normal classes but we learnt a lot of facts about Roald Dahl and some of his books.

   Ariadna, Ot and Iu
                        2 A and 2BNotícia completa

  El passat 20 de maig es va fer la segona edició de la Fira de Ciència al nostre Institut. La jornada va ser tot un èxit i es valora molt positivament la gran participació i motivació de tots els alumnes a l’hora d’implicar-se en els diferents projectes. El porxo del pati dels til·lers es va omplir de gent que es passejava i preguntava pels experiments de ciències, tecnologia i matemàtiques. En definitiva, va ser un gran dia on tothom va poder gaudir de l’atractiu misteriós i l’espectacle de la ciència, i que va culminar amb els experiments dels col·laboradors de Josep Duran, professor de la Facultat de Ciències de la Universitat de Girona. Amb ells vàrem poder gaudir d’una ciència recreativa sota el lema "Reacciona... Explota!!!", i van fer sentir la química més propera als alumnes amb l’espectacularitat dels seus experiments.

  GRÀCIES A TOTS ELS PROFESSORS I A TOTS ELS ALUMNES PER LA SEVA APORTACIÓ!!!


El divendres 13 de maig es va celebrar a la Ciutadella de Roses el primer cros escolar organitzat pel departament d’Educació Física, amb l’objectiu de fomentar la pràctica d’activitats esportives. L’activitat va aplegar prop de 450 alumnes del nostre Centre, i van prendre-hi part 4 categories (1r, 2n, 3r i 4t d’ESO, tant masculí com femení). 

 Pel que fa a la distància dels recorreguts, els de 1r i 2n d’ESO van recórrer un circuit d’aproximadament 1300 m, mentre que els de 3r i 4t d’ESO van realitzar-ne un de 1900 m.

 El Departament d’Educació Física volem agrair la col·laboració de la nostra AMPA per haver-nos donat la possibilitat d’obsequiar els tres millors participants de cada categoria, així com per haver facilitat les begudes a tots els participants. També volem agrair a l’Ajuntament de Roses l’haver-nos ofert l’espai i part del material necessari per al desenvolupament del cros. 

 Finalment, voldríem felicitar a tots els participants, sense els quals no s’hagués pogut realitzar aquest esdeveniment, així com als professors que van acompanyar els alumnes a la Ciutadella.

Us adjuntem la classificació dels 10 primers classificats de cada categoria en aquest fitxer.


Pàgina 1 / 37 (1 - 10 de 361 Total) Pàgina següent Última pàgina