Institut Cap Norfeu
 El Servei d'assessorament en la formació professional té per objectiu definir i orientar un itinerari formatiu i professional de la persona interessada per aconseguir-ne millorar la qualificació. Compta amb l'atenció personalitzada d'experts de la família professional escollida, en el nostre cas Administració i gestió.

  Durant el procés d'assessorament, que es desenvolupa al llarg de 2 o 3 sessions presencials a l’institut centre, l'usuari aporta tota la documentació de què disposa perquè li sigui valorat l’expedient formatiu i laboral.

  En el document adjunt trobareu més informació.


   El dijous 19 de gener  tots els alumnes de Francès d’ESO van assistir al Teatre Municipal de Roses per veure la representació de l’obra Le petit Prince, de l’escriptor Antoine de Saint-Exupéry. La funció va anar a càrrec de la companyia Eina d’Escola, entitat que organitzava l’esdeveniment. L’obra va ser una adaptació teatral en francès de la conegudíssima obra d’aquest autor, amb algunes frases en català per facilitar-ne la comprensió. 
  L’aviador, un dels personatges principals de l’obra, els va explicar de quina manera la seva vida havia canviat com a conseqüència d’una avaria que va tenir al desert, on es va trobar el petit príncep. Apel·lant als seus records i a la nostra imaginació els fa viure un viatge fabulós amb un missatge poètic i positiu. 
  Al final de l’obra, els alumnes van tenir ocasió de fer preguntes als actors i, així, van poder satisfer la seva curiositat .

  El passat 20 de desembre va tenir lloc a la Mediateca de l’Institut una xerrada sobre el Quebec a càrrec de Noémie Joyal, una quebequesa que viu a l’Alt Empordà. En aquesta activitat, que portava per títol “Connais-tu le Québec?”, van assistir els alumnes de Batxillerat de francès, primera i segona llengua. La Noémie els va explicar, d’una manera molt amena i divertida, les particularitats d’aquesta província del Canadà on l’idioma oficial és el francès. En concret, van aprendre una mica més sobre la història d’aquesta antiga colònia francesa i sobre aspectes generals de la cultura quebequesa i del joual, la parla popular quebequesa constituïda per un francès fortament influït per l’anglès. Els alumnes van poder comprovar, de primera mà, com n’és de diferent al francès que estudien. Tots ells van trobar molt interessant aquesta activitat!El passat dia 14 de desembre va tenir lloc, a l’espai La Pineda de Sant Gregori, l’acte de lliurament del Diplôme d’Etudes en Langue Française escolar (DELF) atorgat pel Ministère de l’Éducation nationale.  En aquesta edició 2016, un total de 13 alumnes del nostre Institut van superar les proves dels nivells A2, B1 i B2 del Marc europeu comú de referència per a les llengües. Aquests alumnes van ser: Gerard Arroyo, Ainara Bezares, Eva Brunyol, Anna Cabello, Anna Campà, Laia del Pozo, Iara Sofia Díaz, Paula García, Àlex López, Maria Paula Miranda, M. del Mar Rodríguez, Jessica Sarah Ruiz i M. del Mar Vargas. 
   Moltes felicitats a tots ells! Els animem a continuar endavant amb l’estudi de la llengua francesa com a porta oberta a una nova cultura i a més i millors oportunitats laborals i acadèmiques. 

Un any més, les Jornades de Portes Obertes de la Universitat de Girona són una ocasió única perquè puguis conèixer de primera mà els campus, centres, les instal·lacions, l'oferta formativa, etc. 

17 de FEBRER de 2017 

Des de l'institut Cap Norfeu organtizem una sortida pels alumnes de 2n de batxillerat per a facilitar l'assistència dels nostres alumnes.


TERMINI DE PRESENTACIÓ DE SOL·LICITUDS 2-15 DE FEBRER DE 2017 A LA SECRETARIA DE L’INSTITUT

Els tres requisits que han de reunir els alumnes per poder presentar-se a aquestes proves l’any 2017 són:

 1. Haver finalitzat l’ESO l’any 2015 o 2016.
 2. Tenir almenys 18 anys o complir-los dins de l’any 2017.
  També hi pot concórrer l’alumne/a que faci els 17 anys l’any 2017 sempre que compleixi alguna de les condicions següents:
  – Tenir un contracte laboral que l’impedeixi assistir al centre en règim ordinari.
  – Trobar-se en procés d’obtenció d’un permís de treball (alumnat estranger).
  – Ser esportista d’alt rendiment.
 3. Haver cursat l’ESO (el 4t curs inclòs) sense haver obtingut el títol i amb un màxim de cinc matèries suspeses.

En aplicació d’aquests requisits, queden exclosos de les proves els alumnes inscrits per repetir 4t d’ESO en el present curs 2016-2017. En canvi, hi poden concórrer els alumnes que estan matriculats a ensenyaments d’adults o a l’Institut Obert de Catalunya, sempre que compleixin els tres requisits abans esmentats.

Podeu consultar tota la informació al següent enllaç:


  Durant aquestes dues primeres setmanes del mes de febrer, els nostres alumnes de 1r d'ESO estan gaudint d'una visita a la Biblioteca de Roses. Allà, els expliquen com es cataloguen els llibres i com ho han de fer per buscar al catàleg de la biblioteca per saber si el llibre, còmic, vídeo, revista o CD està disponible.
  Aprofitant la visita, els alumnes que encara no tenien el carnet han iniciat les gestions per fer-se'l. En finalitzar la visita, tots han arribat a la mateixa conclusió:
Visca la lectura!!!
   El passat 20 de desembre, els alumnes de Batxillerat que cursen l’assignatura d’Economia van assistir a la primera edició de l'IFEST al Palau de Congressos de Barcelona.
  Allà van poder visitar diferents estands sobre iniciatives emprenedores i van poder participar al "Challenge Imagine", del conegut emprenedor català de Silicon Valley  Xavier Verdaguer. Aquesta activitat va consistir a fer un treball en equip amb gent de tot Catalunya tot gestionant diferents dificultats en un temps determinat. Finalment, van assistir a les conferències de diferents emprenedors catalans que podrien fer-los de referència.   El dimarts 24 de gener els alumnes del CFGM d’Administratiu i els de 4t d’ESO que cursen l’assignatura d’Economia van visitar la cooperativa Foresterra, a Vilajuïga.  Abans de visitar-ne les instal·lacions, se’ls va fer una presentació general del món de les cooperatives i, posteriorment, el president de Foresterra els va explicar el funcionament d’aquesta empresa, que desenvolupa un projecte de plantació forestal i propicia la integració laboral i social de joves de l’entorn. Abans de tornar cap a Roses, els nostres alumnes van tenir l’oportunitat de poder parlar amb els socis i treballadors, que els van explicar la seva experiència.
Tal com vàrem acordar en la reunió general de mares i pares de 1r d ’ESO de principi de curs, ens plau convocar-los a la reunió informativa que tindrà lloc a la Sala Polivalent del nostre Centre el proper

Dijous 26 de gener, a les 19:30 h.

Podrem debatre aspectes diversos que incideixen en l’educació del seu fill (valoració del 1r trimestre, funcionament del curs, activitats previstes...) i constatar si s’han acomplert les expectatives que tenien quan varen inscriure el seu fill/a al nostre Institut. El nostre objectiu és continuar millorant tot seguint una línia de treball conjunta.

Atesa la importància dels temes que s’hi tractaran, esperem la seva assistència.Pàgina 1 / 39 (1 - 10 de 382 Total) Pàgina següent Última pàgina