Institut Cap Norfeu


  El 18 de novembre els alumnes de Batxillerat científic van anar a la UdG per commemorar la diada de Sant Albert, dins el marc de la Setmana de la Ciència. Van poder participar en diversos tallers científics i van assistir a la conferència "La vida de l’investigador", que va anar a càrrec de la Dra. Anna M. Romaní, professora investigadora de la Facultat de Ciències.

 Podeu veure més fotos d'aquesta sortida aquí.
  El 2 de novembre els alumnes de 4t d’ESO de les Específiques de Biologia i Geologia, i Física i Química, van anar al Cosmocaixa-Barcelona, on van poder dur a terme el taller “L’evolució pas a pas”. També van poder fer de joves antropòlegs i deduir el camí que ha seguit el procés d’hominització.

  En la mateixa visita van poder assistir a la sessió del planetari “Que hi ha algú?”, amb el qual es van poder apropar a la realitat de l’Univers des del vessant de la recerca d’altres formes de vida.

 El passat dijous 17 de novembre els alumnes de 1r i de 2n del CFGM de Gestió Administrativa, així com els de Batxillerat que cursen l’assignatura d’Economia, van visitar la seu de la Generalitat de Girona. És l’única demarcació on pràcticament tots els departaments es troben en un sol edifici, i on hi ha uns espais, uns vehicles, unes aules de formació, etc. comuns per a tots els departaments. Segons sembla, és el model que s’implantarà a tot Catalunya en el futur. Allà van poden visitar l’Auditori Josep Irla, on se’ls va projector un vídeo i se’ls va oferir una xerrada sobre la història i el funcionament de la seu. Posteriorment, van visitar la sala de premsa Carles Rahola, el pati de les Magnòlies, el vestíbul de l’antic hospital, l’oficina d’atenció al ciutadà, l’arxiu i algunes dependències d’un departament en concret.
  Mentre un dels grups d’alumnes era a la seu de la Generalitat, l’altre visitava la Delegació de l’Agència Estatal de l’Administració Tributària (AEAT). Allà se’ls va informar sobre els departaments de què consta l’edifici, del sistema tributari espanyol i de com el govern gestiona i distribueix els ingressos que obté dels contribuents (infraestructures, hospitals, centres d’ensenyament...). Podeu veure més fotos d’aquesta sortida en aquest enllaç.  Dins el marc dels Projectes d’Aprenentatge i Servei portats a terme al nostre Centre pel Departament de Diversitat, un curs més comença l’Aprenent amb els avis i, aquesta vegada, seguint la línia del curs passat, continuem Connectats amb la terra.

  Per aquest motiu, una representació d’alumnes de 4t ESO-E es va reunir amb la Junta del Casal del Pescador-Jubilats del Mar, i van començar a preparar una nova col·laboració intergeneracional. En aquesta ocasió, es va acordar que uns quants jubilats vindrien a visitar el nostre Institut la setmana següent, i ensenyarien als alumnes de 3r i 4t dels grups de reforç com treballar a la nova zona de conreu preparada per ells mateixos.

  A canvi, alguns dels nostres alumnes col·laboraran com a professors en el taller de Whatsapp que s’impartirà al Casal les tardes dels dilluns 14, 21 i 28 de novembre. 

  Així doncs, en Pere, en Vicens, l'Esperança i la Maruja, a qui des d’aquí els agraïm molt el seu interès i la seva disponibilitat, els van ensenyar a fer les regues i a plantar alls, faves, pèsols, enciams de diferents tipus, julivert i espinacs. Esperem que els nostres alumnes aprofitin els consells d’aquests jubilats i se’ls encomani la il·lusió per tot allò que fan.  

  Podeu seguir les notícies sobre el Projecte al blog corresponent i veure més fotos relacionades amb aquesta notícia aquí.
El passat dilluns 14 de novembre va tenir lloc la primera sessió del Taller de whatsapp i noves tecnologies, organitzat pel Casal del Pescador-Jubilats del Mar amb la col·laboració de l'INS Cap Norfeu de Roses. La convocatòria va reunir més d’una dotzena de socis del Casal, amb els seus dispositius mòbils, que van estar guiats per en Mohamed Moucheh, en Garoe Barneo i en Yassin el Messaoudi, tots tres alumnes de 4t E, així com per les nostres professores Anna Ferrando i Anna González. Aquesta activitat tindrà continuïtat els dos propers dilluns amb més participació, tant de jubilats aprenents com d’alumnes ensenyants.

  El divendres 11 de novembre, els nostres alumnes de 2n de Batxillerat van assistir al Teatre Municipal de Roses, juntament amb altres alumnes de 2n de Batxillerat de la comarca, a la representació de l’obra teatral La plaça del Diamant de Mercè Rodoreda, a càrrec de la companyia Teatre de Ponent.
  Els actors van representar les parts més importants de l’obra i es van centrar en la protagonista tot utilitzant, com a fil conductor, la relació d’aquesta amb els diferents homes que van passant per la seva vida.
  Els dos actors van fer una excel·lent representació d’una hora de durada que va donar peu, un cop finalitzada la representació, a moltes preguntes per part dels alumnes. Cal recordar que aquesta obra forma part de les lectures obligatòries de Batxillerat d’aquesta promoció de cares a la Selectivitat.

El passat mes d'octubre el Departament d'Anglès va organitzar un concurs de decoració de carbasses de Halloween. Els alumnes de primer cicle van decorar-les i les van portar a l'Institut per a ser exposades els dies 25, 26 i 27. El concurs va tenir molt d'èxit i un total de 20 carbasses van ser exposades durant els tres dies. Després de la votació dels professors, la guanyadora va ser Katerina Fernández, de 2n-D, amb una carbassa molt original decorada amb una base; el segon premi va ser per a Éric Brenes, de 1r-C, amb una carbassa negra amb orelles de ratpenat; el tercer premi va ser per a les alumnes Ana Celia Miranda i Nuria Santos, de 1r-A.
Moltes gràcies a tots els participants!


Amb la publicació de la Resolució ENS/2172/2016, de 13 de setembre (DOGC 28.09.16), per la qual s’estableix el calendari del procés electoral per renovar els membres dels consells escolars dels centres públics i privats sostinguts amb fons públics, el Departament ha iniciat el procés per a la renovació parcial dels sectors electius dels consells escolars de tots els centres públics i privats concertats. El procés s’inicia el proper 7 de novembre i ha d’estar acabat abans del dia 22 de desembre de 2016 en tots els casos. El Consell Escolar del nostre centre està format per diferents sectors amb el nombre de membres que a continuació es detallen: 

Mares i pares: 4
Alumnes: 4
AMPA: 1
PAS: 1
Professors: 7
Representants de l’administració: 1
Equip directiu: 3

En cada procés electoral cal renovar la meitat dels membres de cada sector, per la qual cosa cal renovar dos dels quatre representants del sector Mares i pares, dos del sector Alumnes, un del sector Personal d’administració i serveis (PAS) i quatre més del sector Professors. Les dates per fer efectives les votacions seran les següents: 

-Sector Mares i pares: el dimecres 30 de novembre, a partir de les 6 de la tarda
-Sector Alumnes: del 28 de novembre al 2 de desembre, a les hores de tutoria;
-Sector Professors: el dimecres 30 de novembre, a ¼ de 5 de la tarda;
-Sector Personal d’administració i serveis: el dimecres 30 de novembre, a les 10 del matí.

Us recordem que els Consells Escolars dels centres educatius són els òrgans col·legiats de participació de la comunitat escolar en el govern del centre. Per això, us animem a participar activament en les votacions esmentades. Si voleu més informació, entreu aquí.
  Aquests dies i fins al proper divendres 28 d’octubre es pot visitar, a la nostra Mediateca, l’exposició itinerant de desplegables de treballs guardonats a les edicions 2013 i 2014 del Concurs de prevenció de riscos laborals “La prevenció, un valor segur”.

  Aquest concurs, organitzat pel Departament de Treball de la Generalitat, en col·laboració amb el d’Ensenyament i amb el suport de la Fundación Prevent, és una iniciativa que pretén, pel que fa a la categoria de cartells, sensibilitzar els joves dissenyadors gràfics sobre la importància de la seguretat i la salut laboral i sobre l’adopció de mesures de prevenció en qualsevol professió. També busca orientar la seva creativitat en un àmbit, el de la prevenció de riscos laborals, en una fase en la qual s’estan preparant per entrar al mercat laboral. 

  Amb iniciatives d’aquest tipus, des del Departament d’Administratiu del nostre Institut es vol posar en relleu la importància de tenir joves formats, sensibilitzats en relació a la seguretat i la salut en el treball i preparats pel món laboral.  Els dies 13 i 14 d’octubre una part dels alumnes de 2n de Batxillerat de l’INS Cap Norfeu de Roses varen fer d’amfitrions dels alumnes, també de 2n de Batxillerat, de l’INS Hug Roger III de Sort, al Pallars Sobirà. Aquesta activitat cal emmarcar-la en els intercanvis que, des del curs 2007/08, es produeixen entre un i altre centre de secundària. Les finalitats són diverses: que uns i altres valorin la llengua i la literatura com una herència cultural, com un mitjà d’interpretació de la realitat i de comunicació personal i social; que valorin la realitat plurilingüe i multicultural dels territoris de parla catalana; que coneguin i respectin les diferents varietats internes de la llengua i valorin l’estàndard com a element unificador; etc. Tanmateix, i a banda de la qüestió lingüística, es pretén posar en contacte directe dues realitats socials, culturals i geogràfiques tan diferents com són la de la nostra comarca i la d’una comarca de l’Alt Pirineu, concretament el Pallars Sobirà.


  Durant els dos dies que aquests estudiants pallaresos varen ser entre nosaltres, varen visitar les Ruïnes d’Empúries, varen visitar el nostre Institut i se’ls va oferir un esmorzar a la Cantina, van ser rebuts per l’Alcaldessa de Roses, Sra. Montserrat Mindan, i per la Regidora d’Ensenyament, Sra. Anna Jorquera, i varen visitar la vila de Cadaqués. És la voluntat dels dos centres educatius mantenir aquests intercanvis per tot el que de positiu i profitós aporten a uns i altres. 

  Des d’aquí volem fer arribar el nostre més sincer agraïment a tots els alumnes, als professors dels dos instituts i a l’Ajuntament per haver fet possible aquest 8è retrobament entre empordanesos i pallaresos.


Pàgina 1 / 37 (1 - 10 de 370 Total) Pàgina següent Última pàgina